Totalul cheltuielilor la nuntă

Totul pentru și despre planificarea unei nunți.
User avatar
wildcat soul
Posts: 314
Joined: 19 Jul 2012, 10:01
Location: Chisinau

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by wildcat soul »

Kitsurica wrote:noi fiind ambii in Moldova cu salariile noastre, fara parinti peste hotare si nici macar nu stiu daca o sa ne ajute chiar e destul de greu, nu am ales restaurantul inca, e la moment o problema mare fiindca nu ma pot decide, uite referitor la bautura chiar nu stiu, o luam prin cunoscuti si ne iese foarte ieftin, inaintea mea am avut 4 nunti a surorii si a verisorilor mei si nu au fost probleme, poate depinde de restaurant eu nici nu stiu daca e cu aciz sau fara, numai asta imi trebuie sa nu pot bautura lua mai ieftin. Rochia o sa mi-o i-au de la fetitele garofitele care au facut nunta, sunt asa de multe si atit de frumoase, toate isi cumpara din salon dar pina la urma toti o vind si asa imi iau si eu o rochie frumoasa cu pret mic ( sper eu pret mic), muzicantii sunt prietenii nostri, au cintat si la sora mea la nunta si la cite nunti am fost nu am vazut muzica mai buna, noua desigur ne fac reducere si posibilitatea de a achita dupa nunta, pe foto video nu fac economie ca sunt fan al fotografiilor si daca o dau in bara ma descurajez tare, buchetul miresei mi-l fac singura, o sa fac experiente sa vad daca mi se primeste, soacra mii florareasa are flori in gradina, as face si decoratiile salii doar ca nu o sa am timp, sper ca sala sa ofere decorul. Asa imi fac de multe griji cu sala cel mai mult, fiindca cele mai bune si ieftine se broneaza din timp, iar ceva mai scump nu o sa ne putem permite si am o frica ca daca nu ne hotarim mai repede o sa se amine nunta, asta ar insemna ca nu mai facem nunta, asta de la urma cred ca deja in alta tema.
Kitsurica nu iti fa griji cu multaa rabdare si curaj totul se va primi, noi tot am facut multe lucruri singurei, invitatiile, marturiile, plicurile pe masa, decorul in sala(am luat de pe net flori artificiale, dar nu le deosebesti de naturale daca sincer) asa ca multa bafta voua


Image
User avatar
Ninela
Posts: 474
Joined: 10 Oct 2012, 12:02

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by Ninela »

Eu cred ca cu 8000 euro pt 100 pers e destul de real sa organizezi o nunta, deja depinde de ce doresti sa fie. Noi am avut 138 invitati.


Image
User avatar
catiushka
Posts: 613
Joined: 17 Apr 2013, 20:24

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by catiushka »

Kitsurica,
o sa faceti nu-ti fa griji, cautati sala si sa va intelegeti sa dati cea mai mare parte din bani dupa nunta, asa si celelalte servicii, acum dati doar arvona si dupa nunta se achita restul, asa ca o sa descurcati, acum va trebuie un buget minim pentru arvone :)
eu la fel ma ocup de decor, invitatii, fac maximum ce pot singura :mrgreen: macar sa ma laud ca am facut si eu ceva cu mina mea, in plus am mult timp liber seara :)
bafta voua
Last edited by catiushka on 02 Oct 2013, 16:28, edited 1 time in total.


Kitsurica
Posts: 146
Joined: 06 Sep 2013, 15:21

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by Kitsurica »

mersy de sustinere fetelor, sa speram ca toate o sa avem nunta la care am visat


Capsunica
Posts: 220
Joined: 19 Jul 2012, 19:31

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by Capsunica »

Noi, nunta (130 persoane+18 staff artistic) am preconizat-o pt maxim 13.000-15.000 dolari, a iesit in jur 15.000 de euro(1000- cheltuielile parintilor, decorul casei, mincare, rochii, etc). Privind in urma, inteleg unde as fi putut economisi. :) Au fost lucruri pe care le-am luat foarte ieftin, lucruri care le-am prea scump.
Last edited by Capsunica on 11 Nov 2013, 12:58, edited 2 times in total.


User avatar
catiushka
Posts: 613
Joined: 17 Apr 2013, 20:24

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by catiushka »

Capsunica wrote:Noi, nunta (130 persoane+18 staff artistic) am preconizat-o pt maxim 13.000-15.000 dolari, a iesit in jur 16.000 de euro. Privind in urma, inteleg unde as fi putut economisi. :) Au fost lucruri pe care le-am luat foarte ieftin, lucruri care le-am prea scump.
capsunica, daca nu ti- e greu poti sa ne dai si noua sfaturi din experienta ta la ce capitol puteai sa economisesti ??
eu o sa economisesc un pic de la decor si chitibusuri precum pahare, cartea, invitatii dar asta nu e semnificativ,
in plus iata inca o dovada ca trebuie de pus niste bani la rezerva, la tine diferenta de 3000 euro e bunisoara :?


User avatar
Ninela
Posts: 474
Joined: 10 Oct 2012, 12:02

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by Ninela »

Fetelor, noi pt 138 pers + serviciile + toate celelalte chitibusuri, ne-am incadrat pina in 10 000 euro. Noi masini in chirie nu am luat, floricele pt fetite, si papioane pt baietei, invitatii, numere de masa, prosoape pt nasi am facut singurica. Multe chestii le-am luat la oferta sau am facut comanda ebay sau ikea RO. Cautam, dar ffffoarte mult am cautat. Uneori gaseam diferenta intre cumparatura de 50 - 70 lei , adica se merita de organizat inceperea pregatirilor chiar din momentul cind s-a stabilit data nuntii, veti avea mai mult timp disponibil in a cauta ceea ce este mai accesibil. Noi nu am luat fructe exotice - am luat de sezon (struguri am cules din podgoriile noastre, si mere din copacii din gradin asotului, doar piersici am cumparat). Dulciuri am luat de la Bucuria - cele care sunt mai usurele si incap mai mult in kg. Ce-i drept noi am cistigat si cu bautura - nu ni s-a cerut cu marca de acciz, si noi am procurat din Dubasari, inainte de 8 martie si ne-a oferit cu o reducere de vreo 7- 10 %. Machiaj si coafura nu am facut de mii de lei, mie pt 2 zile mi-au ajuns 100 euro. Compozitii de flori pe mase si prezidiu nu am avut, doar niste boluri umplute cu flori de sezon (crizanteme si eustome). Inelele facute la comanda.
Deja pretul unei nunti depinde de dorinta mirilor, si uneori si a parintilor.
Mai este si cunoscuta diagnoza a moldovenilor - fala - fac nunti de milioane dupa care toata viata intorc datorii.
Rabdare si bafta in pregatiri!!!


Image
Capsunica
Posts: 220
Joined: 19 Jul 2012, 19:31

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by Capsunica »

catiushka wrote: capsunica, daca nu ti- e greu poti sa ne dai si noua sfaturi din experienta ta la ce capitol puteai sa economisesti ??
eu o sa economisesc un pic de la decor si chitibusuri precum pahare, cartea, invitatii dar asta nu e semnificativ,
in plus iata inca o dovada ca trebuie de pus niste bani la rezerva, la tine diferenta de 3000 euro e bunisoara :?
este eronat sa crezi ca asta nu este semnificativ. aici un pic economisesti, acolo economisesti... si o sa vezi cit de semnificativ iese in final... si 1000 dolari pe asa chitibusuri economisesti, ca nunta ii o multitudine de chitibusuri.
- limuzina a iesit la noi 400 de euro undeva, si mult nu am utilizat-o. a fost doar un moft al mirelui. tineretului i-a placut tare, dar si el a stat putin. fara limuzina, dar alta masina, fie si taxi de asta mai special avea sa ne salveze 300 de euro de ex.
- Invitatiile - 4000 de lei. Le-am luat de la nunta. Scumpe si tare simple. Erau pe placul unei pers din familie, eu vroiam handmade. Dupa asta, invitatiilor mele am vrut sa le dau viata. Si ce crezi? Am cheltuit vreo 2000 de lei pe tot felul de panglici, stofa, pietricele, clei, etc, etc, spay, confetti. :lol: Ei, dar aici e vina mea, ca ma vedeam mare specialista in handmade... dar ma delectam si eu.
-am cumparat balerini aiurea de 600 de lei , cind puteam sa-mi gasesc aiurea si cu 300 de lei.
-aveam aur, VS vroia de la fabrica, am dat vreo 7000 de lei pe inele simple, dar de la Paradis. :D
-pe bautura noi am cheltuit vreo 19.000 lei. vs si socrul au ales marci scumpe. am luat cu rezerva, si s-a baut foarte putin. ei da, asta nu poti programa. mai mult de jumate de bautura nu s-a baut. :D (inainte de nunta turbam de furie, dupa - eram ok, mai ales cind am auzit de golden nica, ne-am bucurat ca ne-am asigurat din toate partile)

In ultima luna, eram atit de stresati ca plateam un suprapret la produse doar sa scapam mai repede sau ceva de genul. Aveti rabdare. Alocati cit mai putine responsabilitati pt ultima luna.

pe muzica- 1200 euro
formatie pt tineret, o ora, live beat- 400 euro
dansatori - 200 euro
kvartet - 4000 lei
foto/video- 1150 euro
machiaj/coafura - 4500 lei
moderator- 400 euro
meniu de persoana- 947 lei

Asta a fost scheletul nuntii noastre, si pt banii de sus nu imi pare rau ca au fost alocati, decit doar la machiaj si coafura am asa niste ginduri ca ii cam exagerat, dar cind imi amintesc cit de extaziata am fost, imi trece.
Nunta am facut-o in trei, parintii si noi. As fi vrut ca parintii sa nu fi fost implicati financiar.
/editat
Last edited by Capsunica on 04 Oct 2013, 11:11, edited 1 time in total.


Kitsurica
Posts: 146
Joined: 06 Sep 2013, 15:21

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by Kitsurica »

capsunica tu ai cheltuit destul de mult, daca ai avut o nunta cum ai visat ma bucur, m-ai ales ca s-a rascumparat e foarte bine, din pacate eu stiu ca invitatii mei nu o sa puna mult pe masa, dar sunt rude care vreau sa fie la nunta, iar fiindca nunta o facem noi, mai ales ca nu avem suma de bani preconizata nu ne piermitem sa cheltuim mai mult, unde eu as economisi: meniul sunt sali frumoase si cu un meniu bogat la 650 lei, unele chiar mai putin daca sunt mai departisor de Chisinau, machiaj coafura e muuuuul prea exagerat, eu vreau sa ma incadrez in maxim 100 e, aici cam e cu frica ca e foarte important, dar stiu ca e posibil si cu bani putini sa arati superb, o sa renuntam la un invitat special, formatia care o luam costa 500 e si face treaba fooooaaaarte buna, sunt prieteni de-ai nostri si defapt doream sa-i avem printre invitati, dar cind i-am vazut la nunta ce veselie fac, nu risc sa dau mia de euro pe o formatie care treaba mare nu face ( cum s-a intimplat defapt la nuntile la care am mai fost) vreau si eu kvartet vedem ce cu finantele, vodca ne-o da sora ca i-a ramas aproape toata de la nunta, pe foto video dau cit cer dar sa-mi faca treaba buna, la bomboniere cred ca renunt, sau le fac singura, parca as face si invitatile singura dar sunt verde in domeniu, o sa cotrobai tot netu poate gasec ieftin. Cam asa ma gindesc eu sa fac economii, plus ma gindesc ca pina la nunta mai este, iar eu acum dispun de timp si nu o sa dau toti banii deodata cite putin in fiecare luna o sa cumparam chitibusuri si nu se va simti atit de mult.


User avatar
maryLand
Posts: 2223
Joined: 05 Apr 2010, 23:00
Location: Chisinau

Re: Totalul cheltuielilor la nuntă

Post by maryLand »

Si noi la rindul nostru am cheltuit destul de multi bani pt o nunta, luind in considerare ca nunta am facut din banii si munca noastra proprie, si mai ales ca ne-am rascumparat dublu cheltuielile, nu regret nici un leu sau euro cheltuit.DAR

Recomand din suflet miresicilor care nu pot largi bugetul, sa nu se infoaie in pene, pentru ca mai tirziu sa regrete cheltuieli pe care nimeni nu le va aprecia.

1. Vorbesc in primul rind de restaurant. Daca simti ca nuntasii vostri nu vor aprecia gresia sau marmora din baia "Salii de Aur" sau "Capitoles Park" sau nu vor reusi, chiar daca vor dori , sa daruiasca o suma mai mare de bani, alegeti un local simplu, cu gust, care gatesc bine dar si pretul este mai mic.
Avem sali de acest gen si nu putine. La urma urmei mergeti intr-o sala din suburbie.

2. Este vorba despre decor. Decor decit kitchos, mai bine deloc. Credeti-ma ca atunci cind sunteti veseli, mincarea este gustoasa si proaspata, decorul nu conteaza chiar atit de mult. Puneti veze cu fructe. Atit. Decit sa insirati flori artificiale sau baloane, mai bine puneti ceva ce produce placere si ochiului si stomacului. Eu personal am cheltuit mult pe decor, a fost frumos, extrem de frumos, insa la sf nuntii nici nu le-am luat pe toate acasa..ci le-am impartit la invitati.

3. Marturii, invitatii, buchete.
Cine are nevoie de marturii frumoase si cu gust, le face chiar acasa. Alegeti o culoare frumoasa care va place, cumparati 2 kg de drejeuri de la Bucuria, 3 m de fatin, 10 m panglica= max. 300 lei . Cardurile ce se ataseaza la marturie vi le fac eu gratis, daca aveti nevoie. Plus la toate, am citeva marturii ramase de la prieteni si rude (comandate in plus de pe net) vi le dau la un pret foarte simbolic. :oops: 1 leu.

Invitatia ppoate fi verbala, cu un pahar de vin din butoiul tatei. In caz contrar puteti mesteri singuri invitatiile (parerea mea insa, ca nu iese foarte ieftin) sau o alta optiune este : http://www.felicitare.org/invitatii-de-nunta

4. Muzica, show programa
Unde joaca moldoveanul acolo pamintul geme- daca cinta Botgros sau DJ Sunny Fish sau o alta formatie din Chisinau...nu conteaza atit de mult. Am fost la evenimente la care s-a dansat de rupea pamintul chiar si cu o formatie simpla simpla de tot. Important este atitutdinea mirilor fata de nunta...si desigur dispozitia invitatilor.


Image
Post Reply