Planificarea unui bebelus

Dupa nunta e firesc sa trecem la un nou nivel in viata de familie. In doi e bine, dar in trei e si mai minunat. Aceast forum va contine subiecte despre viitoarele mamici, mamici si bebelusii lor.
User avatar
perla
Posts: 878
Joined: 24 Jun 2011, 23:00
Location: Chisinau

Re: Planificarea unui bebelus

Post by perla »

la mine nu corespunde cu tabelul.. :?


User avatar
heliga
Posts: 1332
Joined: 04 Nov 2011, 00:00
Location: Moldova Chisinau

Re: Planificarea unui bebelus

Post by heliga »

am gasit si eu asa calendare in unul am fata in altul baiat ,dar cel mai des baiat ...deja ramine sa fac UZI ca sa stim precis.


Image
Image
User avatar
maryLand
Posts: 2223
Joined: 05 Apr 2010, 23:00
Location: Chisinau

Re: Planificarea unui bebelus

Post by maryLand »

Noi am facut tuturor cunoscutelor...si la toti a iesit corect...
eu personal nu prea cred ca in aceste calendare...insa sunt pentru divertisment ;)


Image
Liudocika2012
Posts: 795
Joined: 23 Nov 2011, 00:00

Re: Planificarea unui bebelus

Post by Liudocika2012 »

maryLand cind am vazut calendarul mi-am adus aminte ca in familiile rudelor noastre s-au planificat sarcinile dupa el, in toate cazurile s-a dorit fetita, si ce crezi? 3 cuculeti :D :lol: asta doar in cazul nostru...si eu vreau fetite GEMENE! Este visul meu sa am gemeni sau tripleti!


Image
ровно дыши, капитан моей распущенной души.
Alintush
Posts: 2100
Joined: 20 Sep 2011, 23:00
Location: Chisinau

Re: Planificarea unui bebelus

Post by Alintush »

OOO, Ludmila mai speriat...gemeni sau tripleti...numai nu asta...dar la mine probabilitatea sa am gemeni e mare...tatal sotului e din geaman si stiu ca ceea ce nu vreai, ce nu-ti place peste aceea dai :)

e greu cu gemeni, tripleti, dar daca iti doresti asta...sa fie ...
macar sanse sunt sa ai gemeni???


Liudocika2012
Posts: 795
Joined: 23 Nov 2011, 00:00

Re: Planificarea unui bebelus

Post by Liudocika2012 »

mmm... in familia tatalui sotului au fost tripleti, daaar din pacate medicina atunci prin sate nu era atit de progresata si s-au stins dupa nastere ...


Image
ровно дыши, капитан моей распущенной души.
User avatar
INNA 2012
Posts: 635
Joined: 05 Nov 2011, 00:00

Re: Planificarea unui bebelus

Post by INNA 2012 »

Alintush wrote:OOO, Ludmila mai speriat...gemeni sau tripleti...numai nu asta...dar la mine probabilitatea sa am gemeni e mare...tatal sotului e din geaman si stiu ca ceea ce nu vreai, ce nu-ti place peste aceea dai :)

e greu cu gemeni, tripleti, dar daca iti doresti asta...sa fie ...
macar sanse sunt sa ai gemeni???

Alintush eu tot ma sperii de gemeni,iar sora atit de tare vrea gemeni ca si Ludmila :D
eu tare sper ca sora sa aiba,si nu eu...ca nu stiu ce ma fac


User avatar
heliga
Posts: 1332
Joined: 04 Nov 2011, 00:00
Location: Moldova Chisinau

Re: Planificarea unui bebelus

Post by heliga »

Fetelor si eu vreau gemeni,dar am zis dupa primul caci am o cumatra are gemeni si cum o vad kit de greu ii este zik sa mai prind la experienta. Si la mine tot sunt sanse de gemeni caci tatal meu e din gemeni si mama a fost la o ghicitoare si ia spus ca eu voi avea 3 copii dintre care 2 gemeni. :roll: Kind am fost la medik sa vedem ce si cum parca ma cam temeam sa nu-mi spuna cumva ca-s gemeni.Si tot il intrebam precis ca-i numai unu ...m-an linistit mama cu visele ei ma sperie caci a visat ca o sa am gemeni... Stiu o doamna ca in a patra luna a aflat ca are gemeni :roll: Pina atunci credea ca e unul.


Image
Image
User avatar
Aleena
Posts: 468
Joined: 03 Mar 2012, 13:05

Re: Planificarea unui bebelus

Post by Aleena »

Nici in cazul nostru calendarul nu a avut dreptate.

Celor ce planifica gemeni...voi incerca sa va explic anumite lucruri...sper sa ma intelegeti...cand ai deja un copil in casa totul e diferit de perioada in care inca doar il visezi...

Voi face copy/paste unui articol postat pe un forum similar...nu dispun de timp pentru a scrie totul si aici:

Cele ce isi doresc gemeni isi pot mari considerabil sansele daca fac stimulare ovariana.Adresati-va la Centrul de Planificare Familiala,din curtea Centrului Mamei si Copilului.Acolo gasiti specialisti calificati in ginecologie,genetica,etc.

Eu una nu mi-am dorit niciodata gemeni...si cand am mers prima data la ecografie...speram sa fie embrionul amplasat corect...si sa fie unul singur!!!! Am avut noroc in acest sens...

Sa lasam toate sentimentele (e dubla fericirea!!!) la o parte...si sa gandim practic:

E minunat sa-i vezi in parc...de mana cu alti parinti...insa e foarte greu sa-i cresti...cum s-a scris mai sus...fara ajutor e mare bataie de cap...Brick wall Si corpul mamei sufera foarte mult dupa o astfel de sarcina.Plus,e aproape asigurata nasterea prin cezariana...si alimentatia artificiala a copiilor (care poate ajunge si la 3000lei pe luna pentru un bebelush!).

Sunt si sarcini gemelare duse la termne si finalizate cu nastere naturala...insa foarte rare cazurile...Majoritatea sarcinilor gemelare nu sunt duse pana la termen...bebelusii apar pe lume cu greutate mica...iar copii prematuri se nasc cu tot felul de probleme de sanatate.Asta ar insemna spitalizari indelungate si recuperari la domiciliu( procedurile sunt contra plata...un curs de masaj pentru pici e in jur de 1000 lei).

In timpul sarcinii corpul femeii cedeaza toate subtantele nutritive pentru cresterea fatului...si sarcina dubla presupune irosiri de mari resurse ale organismului.In timp,datorita acestui fapt,pot aparea diferite boli,precum ar fi osteoporoza,`stàrea de anemie,etc...

Mai sunt si vergeturile...deloc de neglijat...M-am dat cu tot felul de solutii si uleiuri naturale...insa tot n-am scapat de aparitia lor(piciul meu s-a nascut aproape de 4kg)...cateva imi ''infrumuseteaza'' corpul ...Glare

Eu am starea de sanatate buna.Desi am avut mare grija de alimentatia mea...luam si vitamine suplimentar,si calciu...cat purtam piciul si in perioada de dupa nastere am avut probleme cu dantura,caderea parului,apa care se retinea in organism si ma transofma intr-un elefantzel...hemoragii nazale si sangerarea gingiilor.

Sa ne amintim si de toxicoza...(aici am fost fericita sa nu sufer de ea nici o zi!!!)...cand si asa nu se accepta multe alimente... :cry:

Fetele care sufera de boli renale vor avea greutate dubla asupra rinichilor...si solicitare mult mai mare...aici cresc sansele nasterii premature...

Pentru multe dintre voi sarcina gemelara e un vis frumos...insa trebuie planificata tinand cont de foarte multe aspecte!!!!

Mama mea e moasa dupa specialitate...si cunosc bine cum stau lucrurile...


Cred ca cunoasteti toate cazul mamei care a nascut 5 gemeni...si au supravetuit 3. Baietelul meu a avut o problema de sanatate si am fost internati in aceeasi sectie.La acel moment copilasii ei aveau 9 luni...insa aratau de 4...si imi povesteau surorile medicale ca de la nastere stau numai prin spitale...Surioara lor mai mare (9-10 ani cred) statea si ea acolo toata ziua,isi ajuta mama...desi era in perioada scolara...se pare ca nu frecventa orele deoarece mama nu se descurca de una singura cu ingrijirea micutilor...

Cunosc 5 cupluri care au gemeni...si nu i-am invidiat niciodata...Unsure

Imi doresc mult 2,poate 3 copilasi...insa la diferenta buna de ani (5-7) unul dupa celalalt.

Voinicel meu are 1 an si 7 luni...si il hranesc cu piept de la nastere (bine,acum si cu mancare pentru bebei)...iar placerea de a fi parinti ne costa lunar 2,500-3000 lei (scutece,servetele,hainutze,incaltaminte,terciuri speciale,lactate de casa,fructe/legume,carne de casa,etc)...iar daca ii mai luam si proceduri (gimnastica,masaj)...'sarim' mult peste acesta suma...

Mobilierul copilului( patuc+ comoda+ dulap pentru hainutze)-depaseste 10000lei (nu dintre cele mai scumpe) si pretul caruciorului incepe de la 4,500 pentru ceva mai bun...
Sa nu uitam de caditza, masutza pentru hranit,premergator,si multe alte chestii...
Fotoliile pentru masina sunt si ele absolut necesare...si in cazul a 2 copilasi..ocupa toata bancheta din spate! Iar fara automobil personal in asemenea situatie vizitele regulate la medic se transforma intr-un calvar!!!!

Si apropo de medici...consultatia unui medic bun costa...se stie bine ca daca nu le pui banul pe masa...nu se face nimic pentru copilul tau (nici nu e de mirare...toti vor sa manance...daca nu s-ar plati suplimentar...sigur toti medicii buni ar fi fost demult peste hotare...caci la noi li se achita 800-2000lei)

O simpla receala (iar in primul an de viata copilasii bolesc foarte des!) - min 500 lei.

Setul de vaccini pentru primul an,la Imunno+ e 2400 lei (cele ce sunt administrate gratis sunt de calitate fff proasta,aduse din India,ca ajutor umanitar...si des dau complicatii grave).

Faceti un calcul simplu si inmultiti toate sumele cu 2.



Celor foarte curajoase,sau carora D-zeu le trimite gemanutzi...le doresc multa rabdare...si un sotz cu servici foarte-foarte bine platit.


Alina Braileanu:

Image
Liudocika2012
Posts: 795
Joined: 23 Nov 2011, 00:00

Re: Planificarea unui bebelus

Post by Liudocika2012 »

aaaaaaaaaaaaaaaaaa Alina mammmmaaa mmiiiia nici nu stiu daca sa te bat sau sa iti multumesc pentru informatia utila si practica :lol: Pe mine daca sincer nu m-au speriat atit problemele sanatatii ce apar cit cheltuielile enorme pentru copilasi :roll: De ajutor ambele bunici ma implora sa le fac un bebe si glumeau sa il dau lor sa aiba grija de el :D sigur ca realitatea e alta dar un ajutor de nadejde oricum voi avea, dar faza cu banii chiar ma dat gata, stiam eu ca-i scump, ca toata lumea zice da cind stai sa socoti.. chiar e alarmant


Image
ровно дыши, капитан моей распущенной души.
Post Reply