Relatia cu soacra

Totul pentru și despre planificarea unei nunți.
Miranda Morse
Posts: 4
Joined: 04 Dec 2013, 13:33

Re: Relatia cu soacra

Post by Miranda Morse »

Nata, daca e asa kestia, fati bagajele si mergi intr-o vacanta la el. Acolo fata in fata cu soacra te descurci tu cumva. O fi iubindo el pe mama lui, dar ea nu-i va da niciodata ceea ce-i poti da tu! Ma scuzati daca e prea de tot. AM avut norocul la facultate de un prof de psihologie de nota 10, care scurt si clar ne-a vb despre relatiile mama-fiu-nora. Ultima cistiga fara drept de apel daca stie cum sa fie femeie in okii sotului, da, profu era cama batut, dar vorbea cuvinte de aur. Soacra mea, ca multe alte soacre acre, tot incearca sa il atraga pe sot acasa, ba il tot descoase de tot ce se intimpla la noi, s.t.a doar ca eu la pachet mai am si un socru care se ineaca iubindul de fecioru-sau. La mine e tare vesel si eu nu ma pling. Mi-a dat domnu o infatisare tare blinda si care e amagitoare, si iata ca eu ma folosesc de asta. AM hotarit sa-i dau de lucru soacrei mele, sa nu aiba timp de noi, vedeti voi, cum vine simbata dimineata cum ea ne suna la 7 si ceva sa vada daca nu dormim. Asa ca eu o sun deja vineri seara sii ii spun ca ne ducem ka ei simbata si ca scumpul ei copil vrea ceva gustos, placinte la cuptor, sarmale, vreo 2 3 feluri de mincare, asa ca sa aiba ce face toata ziua, si ne-am dus odata, doua ori in vizita, dupa care de vreo doua ori nu ne-am dus, intimplator am uitat, sau ne-a invitat cineva, eu asezam toate lucrurile, si cum ne suna eu ii spuneam cit ne este de dor, si de ce mai avem pofta. De vreo doua luni nu ne mai suna, nu ne mai siciie. In ospetie neinvitata nu vine. Stia ca avem noi o data in luna cind sarbatorim, data cind neam cunoscut si iata ca sotul ma suna si imi spune ca se retine cu vreo jum de ora, ii zic oksi ii spun ca-l astept, intre timp sora mea ma suna si imi spune ca a vazuto pe soacra urcind in ruta care vine la noi...ok...iata ca suna la usa, stiam ca nu-i sotul si totusi, destul de fierbinte imbracata, deschid, si la intrebarea ei muta ce faci: iam spus ca e o ziua potrivita sai facem nepoti! Iata din acea zi soacra mea nu ma suna decit daca nu da de fecioru-sau. In ospetie ne invita oarte rar, si respectiv vine foarte rar. Eh...i-am facut eu mai multe, as scri o carte despre asta :)


User avatar
henrietta
Posts: 176
Joined: 22 Sep 2013, 19:30

Re: Relatia cu soacra

Post by henrietta »

Miranda Morse wrote:Nata, daca e asa kestia, fati bagajele si mergi intr-o vacanta la el. Acolo fata in fata cu soacra te descurci tu cumva. O fi iubindo el pe mama lui, dar ea nu-i va da niciodata ceea ce-i poti da tu! Ma scuzati daca e prea de tot. AM avut norocul la facultate de un prof de psihologie de nota 10, care scurt si clar ne-a vb despre relatiile mama-fiu-nora. Ultima cistiga fara drept de apel daca stie cum sa fie femeie in okii sotului, da, profu era cama batut, dar vorbea cuvinte de aur. Soacra mea, ca multe alte soacre acre, tot incearca sa il atraga pe sot acasa, ba il tot descoase de tot ce se intimpla la noi, s.t.a doar ca eu la pachet mai am si un socru care se ineaca iubindul de fecioru-sau. La mine e tare vesel si eu nu ma pling. Mi-a dat domnu o infatisare tare blinda si care e amagitoare, si iata ca eu ma folosesc de asta. AM hotarit sa-i dau de lucru soacrei mele, sa nu aiba timp de noi, vedeti voi, cum vine simbata dimineata cum ea ne suna la 7 si ceva sa vada daca nu dormim. Asa ca eu o sun deja vineri seara sii ii spun ca ne ducem ka ei simbata si ca scumpul ei copil vrea ceva gustos, placinte la cuptor, sarmale, vreo 2 3 feluri de mincare, asa ca sa aiba ce face toata ziua, si ne-am dus odata, doua ori in vizita, dupa care de vreo doua ori nu ne-am dus, intimplator am uitat, sau ne-a invitat cineva, eu asezam toate lucrurile, si cum ne suna eu ii spuneam cit ne este de dor, si de ce mai avem pofta. De vreo doua luni nu ne mai suna, nu ne mai siciie. In ospetie neinvitata nu vine. Stia ca avem noi o data in luna cind sarbatorim, data cind neam cunoscut si iata ca sotul ma suna si imi spune ca se retine cu vreo jum de ora, ii zic oksi ii spun ca-l astept, intre timp sora mea ma suna si imi spune ca a vazuto pe soacra urcind in ruta care vine la noi...ok...iata ca suna la usa, stiam ca nu-i sotul si totusi, destul de fierbinte imbracata, deschid, si la intrebarea ei muta ce faci: iam spus ca e o ziua potrivita sai facem nepoti! Iata din acea zi soacra mea nu ma suna decit daca nu da de fecioru-sau. In ospetie ne invita oarte rar, si respectiv vine foarte rar. Eh...i-am facut eu mai multe, as scri o carte despre asta :)
am ris cind citeam :D - vreau sa te felicit ca esti tare cool si llupti pt familia ta, nu te-ai gindit kiar sa scrii carti despre asta?? stii tu sub un pseudonim ;) si multe femei tinere ar avea un sfat si tu un cistig ;)


Image
Kitsurica
Posts: 146
Joined: 06 Sep 2013, 15:21

Re: Relatia cu soacra

Post by Kitsurica »

Mie tot mi-a placut istoria si eu am ris cu pofta, iata asa si trebuie de procedat, fara nervi, prin siretlicuri si tot o sa fie bine


Kitsurica
Posts: 146
Joined: 06 Sep 2013, 15:21

Re: Relatia cu soacra

Post by Kitsurica »

Chiar as vrea sa mai stiu ce farse i-ai facut soacrei, mai stii poate ne inspiri si pe noi


User avatar
catiushka
Posts: 613
Joined: 17 Apr 2013, 20:24

Re: Relatia cu soacra

Post by catiushka »

Kitsurica wrote:Chiar as vrea sa mai stiu ce farse i-ai facut soacrei, mai stii poate ne inspiri si pe noi
eu ma alatur cererilor, poate deschizi vreun blog ? :)


heyapple
Posts: 74
Joined: 09 Jan 2014, 18:12

Re: Relatia cu soacra

Post by heyapple »

Ştiu că e off top, dar nu am găsit o temă potrivită pentru problema dată. Deci, am o problemă cu tatăl meu, e ceva ce durează deja de ani de zile, dar acum înainte de nuntă mă afectează la maxim, suntem două surori, eu fiind mezina, toată viaţa mea m-am simţit marginalizată din partea tatălui, deseori auzindu-l spunându-le cunoştinţelor şi rudelor, ba chiar mie în faţă, că uite cea mai mare se vede că e de neamul meu, dar mezina e... aşa... nu prea. A demonstra-o şi prin fapte, dar nu recunoaşte, spune că ne iubeşte pe ambele la fel că doar ambele suntem copii lui. Când vine vorba de sorămea e gata să dea si haina de pe el, iar când vine vorba de mine până nu-l rog sau nu-l mustr nu face nimic şi atunci cu juma de gură. Momentul care m-a dezichilibrat acum total este faptul că eu cu VS la moment locuim cu ai mei, eu fiind categoric împotrivă să locuim cu socrii,(soacră-mea e poamă de acea acră-amară-iute), am convenit că după nuntă ne vom muta la apartmentul părinţilor mei (il dau în chirie), totul bine şi frumos, toţi de acord, ca zilele trecute taică-miu să-mi reproşeze că apartamentul îi aparţine surorii mele, insinuând că eu nu am drept să pretind măcar să locuiesc temporar acolo. Îmi vine să-mi iau lumea în cap şi să uit şi de nuntă de tot. Nu vreau să mă trezesc după nuntă cu reproşuri că ne-a ajutat să organizăm. Nici nu ştiu ce să fac, mama mă sfătuie să nu atrag atenţia, dar nu pot, doar e tata, e unul din cei mai dragi oameni din lume.


Gaby
Posts: 73
Joined: 17 Nov 2013, 23:49

Re: Relatia cu soacra

Post by Gaby »

heyapple imi pare foarte rau ca esti in asa situatie, cel mai dureros este faptul cind insasi parintii (sau unul din ei) nu te sustin in momentele cind ai cel mai mult nevoie de ei. Dar toate se vor aranja, ei nu inteleg ca prin asta incet incet isi pierd copii, pentru ca odata i-ai lasat la greutate, a doua oara, dar a treia oara deja copii au imunitate shi se asigura din toate pertile. Mie imi place sa nu depind de nimeni, asa am crescut asa m-am autoeducat, si incerc sa tin relatii bune cu totii, insa desigur nu de fiecare data imi reuseste ca nu pot trece peste mine sa ma umilesc complet cum am facut recent (doar de dragul ca cuiva sa-i fie bine). Eu am mare noroc ca am mare sustinere morala din partea parintilor mei (pentru mine sustinerea morala e mai presus decit cea materiala). Heyapple, una poti face - sa rabzi la moment, sa va concentrati la ce aveti de facut shi sa va bazati doar pe tine shi VS, principalul intre voi sa fie liniste shi pace shi asa veti reusi pe toate. Dar cum procedeaza tatal tau va intelege el odata ce a facut dar va fi tirziu, deja suferinta shi timpul pierdut nu se recupereaza. Vorba aceea "Fie roata shi patrata tot se-ntoarce ea odata" , succes voua in pregatiri shi o nunta cit mai frumoasa sa aveti ;)


romanct1
Posts: 215
Joined: 22 Dec 2013, 19:30

Re: Relatia cu soacra

Post by romanct1 »

heyapple, pe de o patre te inteleg foarte bine deoarece am crescut cu bunicii care macar ca isi iubesc nepotii la fel de tare nepotul de departe(cel mic) era mai bravo si mai drag mereu, plus la asta ei sunt genul de oameni care mai cred ca daca sunt in virsta trebuie sa taci si sa faci cum ei spun ca asa e mai bine, si orice argument e aruncat in vint(mam invatat sa fac cum cred eu de cuviinta macar ca infrunt o sumedenie de reprosuri, iar daca gresesc sunt greselile mele si eu din ele invat). Si macar ca mama ne ajuta in cite ceva maruntusuri si ne va da cadouri scumpe mereu se plinge iaca ca citi bani ea trebuie sa cheltuie(uneori am o impresie cami va iesi pe git), iar socrii sunt o familie simpla si din start neau dat de inteles ca nu au cu ce ne ajuta (bani, cadouri scumpe)dar nici nu se rup, au ce au si gata, si eu nici nu astept, prinipalul ca deja ne spun sa facem cum credem noi cai bine si isi spun parerea daca lio cerem. nui pe asta, oricum noi dupa luna de miere ne cautam de lucru in tara pe profesie, si cum unul isi gaseste de lucru ne mutam de la socri la orash la chirie si nici nu asteptam de la nimeni sustinere si ajutor , intelegem ca la inceput va fi greu, dar orice inceput e greu, si daca te organizezi corect si gindesti cu 3 pasi inainte oricum ajungi la ceva bun (mai ales in privinta banilor). Stii vorba cu cit esti mai departe cu atit esti mai iubit ;) Nu dispera, sunt sigura ca vei gasi solutia ideala pentru voi, stati intro seara cu sotul si discutati problema. Iesire mereu este, insa nui mereu cea mai placuta (sa nu ma intelegeti pervers :) ). Tie iti doresc doar succese si o nunta cit mai frumoasa


Erica
Posts: 5
Joined: 08 Aug 2014, 15:10

Re: Relatia cu soacra

Post by Erica »

e o povara pe suflet sa nu fii in relatii bune cu parintii tai. Trebuie sa-l ierti, peste puteri. Stiu ca e usor a da sfaturi. Vb cu sora ta, si vezi ce zice ea de apartament. La sigur nu o sa va lase in drum. Cred ca sunt mai multe cai prin care se poate de jonglat. Bafta si o viata cit mai fericita!


Radutu
Posts: 90
Joined: 27 Mar 2014, 15:33

Re: Relatia cu soacra

Post by Radutu »

miresuicelor sau deja sotioare cred ca aceasta e cea mai delicata tema de pe acest forum, eu sincer nu prea am auzit mama de baiat sa fie buna cu nora ca cu fiica ei , de obicei mamele de baieti chiar sunt foarte geloase si mereu nora nu face ce trebuie de parca ele nu au fost nurori, cel mai mult ma amuza atunci cind soacra povesteste cit de rea a fost soacra ei si ce lucruri ia facut , exact acelea care le face ea, iar sotul mereu spune ca e de parte mea si familiei noastre si totusi faptele dovedesc altfel , eu stiu doar un remediu pentru toate soacrele (mai rarut si mai dragut).


Post Reply