Locuinta pentru noua familie

Poze, luna de miere, viaţa în doi, etc.
Scrie răspuns
Avatar utilizator
tancha_ru86
Mesaje: 1240
Membru din: 13 Ian 2012, 00:00
Localitate: Londra

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de tancha_ru86 »

Sweety scrie: Oare nu v-ați gîndit că ei nu au cum să nu știe cît de greu vă este să faceți rost de acei bani ? Că cei care nu duc lipsa lor procură apartamente de la 800 euro în sus în complexuri de lux și construiesc castele de sute de mii și milioane?

Ei sunt lipsiți de obraz și de tot ce este uman, pentru că este normal ca fiecare familie să aibă casa ei! Dar: ipoteca e imposibilă cu salarii în lei, prețurile la tot ce este posibil permanent cresc, pe cînd salariile nu, și oricum! ”Ce? Nu-ți lucrează mam'ta peste hotare să-ți trimită eurași?” Și nu le pasă cît de grea e munca părinților plecați (și în general a tuturor celor plecați) și nu știu ce înseamnă să fii atît de departe de casă și că se întorc acasă și încep a alerga pe la medici ca să-și ”recupereze” săănătatea pierdută și nici nu vor să știe! Că dacă știi prea multe te doare capul, nu?

Doar că NU E CORECT ceea ce se face! Și nu voi fi niciodată deacord cu așa ceva!
Sunt intru totul de acord cu tine si mai mult decat atat eu sunt convinsa ca pe ei nici nu-i intereseaza de unde iei bani si cat de greu ii faci.

Eu nu prea cunosc situatia imobiliriala din Moldova, pentru ca nu mi-am propus sa locuiesc acolo, insa stiu cati bani au investit parintii mei in casa de la tara, care se afla la 30 de km de Chisinau. Au avut casa noua, facuta cu mana lor, insa din cauza alunecarilor de teren s-au produs crapaturi iremediabile in casa. Au fost nevoiti sa darame o parte din casa si s-o refaca, au folosit materiale cat mai bune si mai rezistente si un specialist bun. Cheltuielile s-au ridicat la peste 15 mii de euro si nu, nu au trebuit sa plateasca terenul, nu au platit nimic la primarie, caci la tara merge si dupa proiectele proprii si nici nu e nici pe departe in "Evrostil".

Eu daca ar fi sa ma mut in Moldova probabil ca as cumpara niste pamant pe langa Chisinau, nicidecum in aglomeratia si poluarea orasului.
Chiar as fi curioasa, daca stie cineva, sa aflu cam cat costa m patrat in localitati ca Durlesti, Cricova, Ciorescu, Ghidighici, Singera, Stauceni, poate in Vatra sau Budesti.


Ma droghez de 7 ani http://jurnaldesotie.blogspot.com/

Imagine

Avatar utilizator
ghiocel_21
Mesaje: 48
Membru din: 16 Iul 2012, 18:08

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de ghiocel_21 »

KORYNA scrie:Noi facind parte di sfera constructilor am vazut multe ajunsuri si neajunsuri la blocurile noi cit si cele vechi pina la urma am constatat ca pretul la m2 de locuinta se stabileste in functie de regiune , de calitate de proiect dar si de numele firmei pe piata. Cit tine de mansarde construite pe blocurile vechi in nici un caz nu as sfatui pe nimeni sa cumpere deoarece ele sint slab construite ,pereti subtiri de multe ori se intimpla ca locatarii sa aiba probleme cu incalzirea si apa. Noi tot ne dorim sa locuim la casa pe pamint, dar dorim sa cumparam o locuinta veche sau batrineasca care e cu acte in regula si o scrii la renovare numai in asa caz se mai reduce din costul cheltuielilor de dare in exploatare.
KORYNA ce ai in vedere prin " si o scrii la renovare "
Exista vre-o programa de finantare cumva pentru renovare?KORYNA
Mesaje: 91
Membru din: 08 Dec 2012, 00:40

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de KORYNA »

Cind cuperi pamitul pentru a construi o casa trebuie sa incepi de la zero, cercetarea solului , masurarile de topografie ,dupa care se incep poiectele casa, apa, gaz, vintilare, lumina, canalizare, etc. Cind casa este deja construita dar e veche si ai acte pe locuinta data tu deja te adresezi la Direcţia Generală Arhitectură, Urbanism, cu cererea de a renova, modernizar sau extinde imobilului locativ. asa ai nevoie de mai putine acte si e mai usor de obtinut autorizatia de constructie.romanct1
Mesaje: 215
Membru din: 22 Dec 2013, 19:30

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de romanct1 »

Of, sper ca shi noi sa ne apucam cel tirziu primavara viitoare de casuta noastra, pamind deja avem, dar fara minim 20 de mii de euro in pushkulita nici nu face sa incepi. Nui destul ca insasi materialele sunt destul de scumpe pai shi mesterii iau bani nebuni pentru lucruri elementare.

La apartament nici nu ne gindim ca dupa calculele noastre daca ai un salariu de 3500 fiecare pai trebuie in jur de 30 de ani sa lucrezi pentru al achita fara sati permiti ceva. In casa macar iti faci baia shi o camera si cite putin faci restul, daca socoti de cuviinta stopezi lucrarile pe o perioada shi cind ai sumele necesare iar continui, dar macar in cuibul tau stai. Of, vise :)ecaterina
Mesaje: 72
Membru din: 12 Feb 2012, 00:00

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de ecaterina »

Am cumparat mobila second hand din Suedia pentru locuinta noastra. Foarte buna calitatea si diversitatea, la noi nici nou de asa modele nu gaseam.
Aici anuntul:
http://999.md/9540047
http://999.md/9448750

si inca un magazin cu chestii second hand pentru casa, de genul draperii, fetze de masa, vaze, etc... s-a deschis in trecerea subterana de la Ciocana (langa piatza cu flori, Alecu Russo). Preturi foarte bune si des aduc cate ceva nou. De acolo tot am luat multe lucruri pentru casa.Avatar utilizator
By Cristina
Mesaje: 111
Membru din: 01 Apr 2012, 10:08
Localitate: Chisinau
Contact:

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de By Cristina »

Se vinde urgent lot cu casa de locuit in or. Hincesti cu posibilitatea de achitare in rate timp de un an cu avans initial. Oferta foarte buna si la pret foarte convenabil!!!Suprafata totala de 14.27 ari cu posibilitate de extindere. Casa batrineasca in stare foarte buna, beci, din comunicatii- apa, lumina, pe teritoriul casei trece conducta de gaz natural ( posibilitate de conectare),fibra optica alaturi( internet, TV, telefon) .Lotul se afla In apropiere de piata Chiril. Drum asfaltat practic pina la poarta. In apropiere are loc constructia drumului de ocolire a oraşului, Hânceşti-Cimişlial.Construcţia capitală a drumului de ocolire a oraşului va permite locuitorilor din această zonă să aibă acces confortabil la drumurile republicane R3 şi R34, şi totodată va fi o bază pentru dezvoltarea Parcului industrial, proiect iniţiat de primăria Hânceşti.In apropiere se afla si Gara Auto ,unde pe viitor e planificat sa se construiasca un alt drum de ocolire Hincesti - Loganesti.079-905-953Ellika
Mesaje: 1
Membru din: 04 Ian 2019, 14:13

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de Ellika »

Dacă unul dintre voi visează despre un apartament nou, aș vrea să acord atenția acestui site
Apropo, există informații despre dezvoltatori și despre toate permisele
Este foarte cool că puteți urmări creșterea sau scăderea prețului
Pentru o familie tanara puteti alege optiunea perfectaDemka
Mesaje: 4
Membru din: 04 Apr 2020, 03:25

Re: Locuinta pentru noua familie

Mesaj de Demka »

Bună tuturor, mi se pare că, în orice caz, trebuie să-ți achiziționezi propria locuință atunci când începi o familie. Locuirea într-un apartament închiriat nu este o opțiune bună. Eu și soțul meu am luat personal credit online pentru a ne cumpăra propria locuință. Dacă amândoi aveți venituri, atunci nu trebuie să apară dificultăți în acest sens și îl veți plăti rapid. În general, aceasta este o opțiune mai bună decât să mergi la închirierea unui apartament.Scrie răspuns